#IndonesiaBiodiversity

4,622 Posts

Top Posts

Sometimes a new species is hiding in plain sight….. Meet the Vogelkop Superb Bird-of-Paradise. And check the link in our profile @BirdsofParadiseProject to watch the full 3 min video on this exciting discovery. #CornellLabofOrnithology #birdsofparadise #Papua #WestPapua #IndonesiaBiodiversity #Indonesia #superbbirdofparadise #superb #yearofthebird . Video by @TimLaman

  • 14,704
  • 1,158
  • 10 Months ago

Video of the display of Wilson’s Bird-of-Paradise filmed by the @BirdsofParadiseProject team for the BBC’s ‘Planet Earth 2’. This sequence is part of the “Jungles” episode of the BBC’s landmark series Planet Earth 2 which came out last year and can be seen on BBC America. This sequence which we shot along with @JohnAitchison1 shows the male Wilson’s Bird-of-Paradise displaying to a female and revealing his remarkable green breast plate which is only visible from above. Check out the full episode if you haven’t seen it. @BBCAmerica, #PlanetEarth2, and give us a follow to get your regular fix of #Birds-of-Paradise, #WilsonsBirdofParadise, #Indonesia, #IndonesiaBiodiversity, @TimLaman.

  • 8,587
  • 401
  • 10 Months ago

Taman Nasional Bromo Tengger Semeru memiliki tipe ekosistem sub-montana, montana dan sub-alphin dengan pohon-pohon yang besar dan berusia ratusan tahun. . Pemandangan indah ini dilihat dari Air Terjun Tumpak Sewu, Lumajang Credit @filippo_cesarini #tumpaksewu #tumpaksewulumajang #tumpaksewuwaterfall #bromo #bromomountain #semerumountain #gunungsemeru #ekosistem #mahameru #pendaki #pendakiindonesia #pendakicantik #alamindonesiaindah #indonesia #jawatimur #lumajang #biodiversitas #indonesiabiodiversity #floraindonesia #genbinesia #genbi #mytripmyadventure #myvacation #indonesiatravellerid #trip2019

  • 1,139
  • 12
  • 2 Weeks ago

Video by @TimLaman. The male King Bird-of-Paradise displays on a small branch up in a canopy tree. When I filmed this from a platform in the neighboring tree, no female was present, but the male was practicing his dance moves nonetheless. And he has some good ones. Note the rapid pivot, and those little green discs on the ends of his tail wires shaking behind his head….. any female is bound to be impressed! @BirdsofParadiseProject, #BirdsofParadise, #Birds-of-Paradise, #IndonesiaBiodiversity, #WestPapua, #CornellLabofOrnithology, @TimLaman.

  • 6,451
  • 211
  • 10 Months ago

Video by @TimLaman for BBC ‘Planet Earth 2’. A male Red Bird-of-Paradise courts a female at close range on a branch of a high canopy display site on Waigeo Island in the Raja Ampat Islands of Indonesia. This clip is part of the birds-of-paradise sequence in the “Jungles” episode of the BBC’s landmark series Planet Earth 2. @birdsofparadiseproject #CornellLabofOrnithology #birdsofparadise #yearofthebird #WestPapua #IndonesiaBiodiversity #Indonesia #RajaAmpat #PlanetEarth2 @BBCAmerica @TimLaman

  • 7,066
  • 155
  • 7 Months ago

Video by Ed Scholes and @TimLaman. Here is one of our favorite video sequences that really shows off the amazing shape-shifting of the Magnificent Riflebird male as he displays to a female. Follow us here on @BirdsofParadiseProject to see photos and videos of all of the amazing bird-of-paradise species. #Papua #WestPapua #IndonesiaBiodiversity @birdsofparadiseproject #CornellLabofOrnithology #birdsofparadise #Indonesia #yearofthebird

  • 9,004
  • 450
  • 9 Months ago

Video Footage by: @TimLaman Via: @birdsofparadiseproject Ini adalah salah satu keberagaman dan keunikan alam Indonesia. Ada yang pernah lihat burung ini, IN People? #INDONESIA #INSTANUSANTARA #indonesiabiodiversity #westpapua #explorepapua

  • 1,464
  • 37
  • 2 Months ago

Photo by @TimLaman. Anybody recognize this strange bird feather? This is the beautiful iridescent disc at the end of a tail wire of the King Bird-of-Paradise. To see my images of the whole bird and a video of its courtship display using these feathers, follow our new feed @BirdsofParadiseProject where you can see all the birds of paradise. #feathers, #YearoftheBird, #BirdsofParadise, #Birds-of-Paradise, #IndonesiaBiodiversity, #WestPapua, #CornellLabofOrnithology, @TimLaman.

  • 20,479
  • 176
  • 10 Months ago

Recent Posts

Scegli YouFarmer e: 🏠 ricevi a casa tua (o in un punto di pick up) 🥕verdure biologiche e/o biodinamiche prodotte da aziende agricole certificate!🏅 Mangia verdura di stagione, nata e cresciuta rispettando i ritmi della natura🌱 🖱 Visita www.youfarmer.bio 📬 Oppure scrivi a info @youfarmer.bio . . . . . . . . #vivibene #mangiasano #viviinforma #biologicoitaliano #biodinamico #healthyfood #healt #livenature #orto #ortobio #green #greenlife #eco #ecologia #indonesiabiodiversity #biodiversita

  • 46
  • 1
  • 1 Day ago

One of coolest Flatworm ( Bipalium) I've ever seen in Sumatra! Bipalium is a genus of large predatory land planarians. They are often called hammerhead worms or broadhead planarians because of the distinctive shape of their head. Repost @pungkynandapratama #worm #flatworm #nativespecies #rarespecies #savingspecies #indonesiabiodiversity #savebiodiversity #wildlifeconservation #adventuresawait #exploration #exploring #outdoorsman #travellingthroughtheworld #wildlife #wildlifetracking #jungletracking

  • 164
  • 2
  • 1 Day ago
  • 187
  • 0
  • 2 Days ago

Mantis is one of my favorite insects in the world and here is a Mantis native to South Sumatra. I'm so happy I can see a Banded Flower Mantis (Theopropus elegans) who perfectly camouflage on striking pose to catch a Stingless bee ( Tetragonula sp. ) who polinating flowers. ^_^ #mantis #flowermantis #macroinsects #macroexperience #nativespecies #saveourspecies #wildlifeconservation #animalconservation #indonesiabiodiversity #savebiodiversity #adventure #walks #ilovehiking #travelaroundtheworld #theearthoutdoors #photography📷

  • 96
  • 13
  • 2 Days ago

📍Danau Anggi, Kabupaten Pegunungan Arfak - Kabupaten Papua Barat. _______________________________________________ Coba deh, bayangkan. Kamu berada di ketinggian, terbang bebas bersama angin, dan ketika buka mata, pemandangan danau kembar terhampar luas dibawah! Berasa mimpi gak sih? Yuk, cari tau gimana rasanya bisa terbang sambil melihat gugusan Pegunungan Arfak dan danau kembar dibawahnya dalam #Pace2019 🌎 Danau Anggi, Pegunungan Arfak, West Papua. Danau Anggi terdiri atas dua danau besar ini terletak di kawasan cagar alam pegunungan Arfak dan berada di ketinggian kurang lebih 2.950 meter di atas permukaan laut. Untuk mencapai wilayah tempat tinggal suku Arfak ini, membutuhkan waktu sekitar 3-4 jam perjalanan dengan menggunakan kendaraan mobil berpenggerak 4 roda. Harus dengan mobil off-road karena medan jalan menuju tempat ini memang mempunyai tingkat kesulitan yang cukup tinggi. Jalan tanah dengan batu-batu besar dan sungai-sungai deras yang harus diseberangi menjadi situasi yang dihadapi ketika menuju danau Anggi. Perjalanan menuju danau Anggi memang relatif lama, namun tidak perlu kuatir karena pemandangan alam yang akan kita saksikan pun mampu membuat lupa waktu. Bila kita berangkat dini hari dari Manokwari, kemungkinan besar kita akan menyaksikan indahnya matahari terbit diantara pegunungan Arfak. Keindahan ini tidak akan terbayar dengan nilai uang dan kita tidak akan berhenti bersyukur bila menyaksikannya. Dari Danau Anggi Pegunungan Arfak, Papua Barat untuk INDONESIA 🇮🇩 ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪ @explore.papuabarat • • • • • (📽 From @mapala_ui ) . . Follow dan tag: @explore.papuabarat @genpi_papuabarat @papua_the_best @papuacool @pacetokikasar Gunakan Tagar : #explorepapuabarat #explorepapua #visitpapua #visitpapuabarat ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Nikmati keindahan Negeri cendrawasih . ✔ NIKMATI ❌ SAMPAH . ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #CornellLabofOrnithology #birdsofparadise #yearofthebird#Indonesia  #WestPapua #IndonesiaBiodiversity  #beautifuldestinations #bridsofparadise #folkgreen #folkscene #instadaily #picoftheday  #vscoca #instanusantara #Explore  #hellonusantara #genpi_papuabarat #pesona_papuabarat #pesona_pegununganarfak

  • 71
  • 3
  • 3 Days ago

#sorrynotsorry for more olive backed sunbird photos 😀 This is one of the chicks at sundown on day 1 that they left the nest. You can tell it's a baby as it's teeny (~5cm), the ?corners of its beak are a bit pinky still....and its fluffy❤🐥 👀 Join us and celebrate the mad levels of #biodiversity in Sumatra after all here in #bukitlawang there is #morethanorangutan 🐒If you've already visited what was your fave wildlife sighting...other than #orangutan 😀 🐾 🐱🐀🐢🐇🐥🐐🐗🐍🐘🐆🐯🐊🐌🐛🐜🐝🐞🐲🐾 . . . . . . . #biodiversityofindonesia #biodiversityhotspot #indonesiabiodiversity #birds #birdingtours #birdsofinstagram #birdstagram #birdsofindonesia #birdsofsumatra #birdingholidays #birdingphotography #birdshots #babybird #cutebaby #responsibletravel #sustainabletravel #travelgoals #birder #wildlife #wildlifephotography #conservationbiologist #gunungleusernationalpark #hummingbird #sunbird #burungindonesia

  • 62
  • 2
  • 3 Days ago

( From @mapala_ui ) Coba deh, bayangkan. Kamu berada di ketinggian, terbang bebas bersama angin, dan ketika buka mata, pemandangan danau kembar terhampar luas dibawah! Berasa mimpi gak sih? Yuk, cari tau gimana rasanya bisa terbang sambil melihat gugusan Pegunungan Arfak dan danau kembar dibawahnya dalam #Pace2019 🌎 Danau Anggi, Pegunungan Arfak, West Papua. Follow dan tag: @explore.papuabarat @genpi_papuabarat @papua_the_best @papuacool @pacetokikasar Gunakan Tagar : #explorepapuabarat #explorepapua #visitpapua #visitpapuabarat ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Nikmati keindahan Negeri cendrawasih . ✔ NIKMATI ❌ SAMPAH . ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #CornellLabofOrnithology #birdsofparadise #yearofthebird#Indonesia  #WestPapua #IndonesiaBiodiversity  #beautifuldestinations #bridsofparadise #folkgreen #folkscene #instadaily #picoftheday  #vscoca #instanusantara #Explore  #hellonusantara

  • 54
  • 1
  • 3 Days ago

Scutellaria discolor Tumbuhan ini mempunyai bunga berwarna kebiruan mencolok dan kontras dengan lingkungan sekitarnya. Herba ini hidup hingga ketinggian 2.400 m dan umum ditemukan hutan, padang rumput atau tepian jalan. #scutellaria #gunung #flora #flowers #bunga #petal #instadaily #photooftheday #indonesiabiodiversity #purple

  • 13
  • 1
  • 3 Days ago

( @_rizalabdlh Ini adalah moment terakhir memotret anak-anak suku Papua di Dusun Warengkris.) Dari Saya 😫😫 broo Semoga ini menjadi moment terbaikmu, selama berada di west papua 🙏😊 thanks sudah berbagi moment bersama @explore.papuabarat Photo by: @_rizalabdlh Follow dan tag: @explore.papuabarat @genpi_papuabarat @papua_the_best @papuacool @pacetokikasar Gunakan Tagar : #explorepapuabarat #explorepapua #visitpapua #visitpapuabarat ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Nikmati keindahan Negeri cendrawasih . ✔ NIKMATI ❌ SAMPAH . ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #CornellLabofOrnithology #birdsofparadise #yearofthebird#Indonesia  #WestPapua #IndonesiaBiodiversity  #beautifuldestinations #bridsofparadise #folkgreen #folkscene #instadaily #picoftheday  #vscoca #instanusantara #Explore  #hellonusantara #jelajahnusantara #wonderfulindonesia #indotravellers #indoflashlight #rajaampat  #rockformation #overhang  #instagrammer #wallpaperkeren #instagram

  • 180
  • 6
  • 5 Days ago

Edelweiss (Anaphalis javanica) Tumbuhan khas pegunungan di Jawa terutama di ketinggian 2.000-3.600 meter. Hidup sebagai tumbuhan perintis di endapan abu vulkanik atau tanah kawah. #edelweiss #anaphalis #gunung #flora #flowers #bunga #petal #instadaily #photooftheday #indonesiabiodiversity

  • 17
  • 2
  • 5 Days ago

S W I P E > > > The beautiful rock formations of Raja Ampat make for some amazing diving Visit Papua Barat. Photo by: @dianapaboojianphotography Follow dan tag: @explore.papuabarat @genpi_papuabarat @kemenpar @pesonaid_travel @susipudjiastuti115 Gunakan Tagar : #explorepapuabarat #explorepapua #visitpapua #visitpapuabarat ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Nikmati keindahan Negeri cendrawasih . ✔ NIKMATI ❌ SAMPAH . ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #CornellLabofOrnithology #birdsofparadise #yearofthebird#Indonesia  #WestPapua #IndonesiaBiodiversity  #beautifuldestinations #bridsofparadise #folkgreen #folkscene #instadaily #picoftheday  #vscoca #instanusantara #Explore  #hellonusantara #jelajahnusantara #wonderfulindonesia #indotravellers #indoflashlight #rajaampat  #rockformation #overhang  #indonesia  #sponge #wideanglephotography

  • 100
  • 3
  • 6 Days ago

Proud to Shared "KALIMANTAN TIMUR BIODIVERSITY" ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ » Family : Crocodylidae » Species : Crocodylus porosus » Local Name : Buaya Muara ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ ------------------------------------------------------------ Picture by Ranger : @ekoecahyo Location : Kutai Timur ------------------------------------------------------------ Update your info All About Biodiversity.... √ Follow : @ILoveBiodiversity √ Founder : @ag_iel √ Admin : @ag_iel ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ Ayo jadi bagian dari kita untuk jadi #BiodiversityRangers, tag foto flora & fauna yang kalian punya dengan hastag #ILoveBiodiversity #SuperBiologi atau mention langsung ke @ILoveBiodiversity lengkap dengan informasi lokasi provinsi dimana kalian ambil fotonya ya... • «-"Let's be Biodiversity Ranger's to Save our Biodiversity"-» • Udah saatnya kita "KENALI, JAGA & LESTARIKAN" Biodiversitas Indonesia... ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ #KaltimBiodiversity #KutaiTimur #IndonesiaBiodiversity #WildLife #BiodiversityOfIndonesia #SnakeSpecies #Herpetology #Reptile #ReptilIndonesia #FaunaIndonesia #Crocodile

  • 66
  • 0
  • 1 Week ago

Proud to Shared "ACEH BIODIVERSITY" ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ » Family : Orchidaceae » Species : Arundina graminifolia » Local Name : Anggrek Bambu ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ ------------------------------------------------------------ Picture by Ranger : @ag_iel Location : Sabang ------------------------------------------------------------ Update your info All About Biodiversity.... √ Follow : @ILoveBiodiversity √ Founder : @ag_iel √ Admin : @ag_iel ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ Ayo jadi bagian dari kita untuk jadi #BiodiversityRangers, tag foto flora & fauna yang kalian punya dengan hastag #ILoveBiodiversity #SuperBiologi atau mention langsung ke @ILoveBiodiversity lengkap dengan informasi lokasi provinsi dimana kalian ambil fotonya ya... • «-"Let's be Biodiversity Ranger's to Save our Biodiversity"-» • Udah saatnya kita "KENALI, JAGA & LESTARIKAN" Biodiversitas Indonesia... ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ #AcehBiodiversity #Sabang #IndonesiaBiodiversity #WildLife #BiodiversityOfIndonesia #IndonesianOrchid #PlantSpecies #Flora #Orchid #FloraFaunaIndonesia #FloraIndonesia #OrchidSpecies

  • 89
  • 0
  • 1 Week ago

Lagi menunggu burung Tajakku melintas eeh ada yang narsis naik turun pohon, loncat ke pohon sebelah dan balik lagi ke pohon semula seakan-akan doi minta di abadikan melalui foto, seolah-olah dia tau kalau saya lagi boring menunggu burung Tajakku tak kunjung melintas dan dia memberikan sedikit hiburan. ® ® Green Crested Lizard (Bronchocela cristatella) ® ® Nanga Raun , Kapuas Hulu. #reptile #bunglon #herpetofauna #bencoolenwildlifephotography #indonesiawildlife #indonesiawildlifephotography #indonesiabiodiversity #biodiversity #natgeowild #natgeo #hidupanliar #keanekargamanhayati #inaturalist #bwkehati #yourshout #natgeoasia #sandiskextremeteam #sandiskextremepro #perhimpunanherpetologiindonesia #PHI #ARK #nikonwildlifephotography #nikonworld_ #nikonlens #nikonasia

  • 70
  • 0
  • 1 Week ago

Tidak semua ekspektasi sesuai dengan realita, Ya begitulah kira-kira gambaran dari foto ini, berharap bisa mendapatkan foto yang ciamik tapi apa boleh buat semua angel tertutup dedaunan, dan pada akhirnya celah dedaunan dimanfaatkan untuk mengabadikan burung julang emas ini. Wreathed Hornbill Julang Emas Rhyticeros undulatus. Kapuas Hulu. Kalimantan Barat #birdslife #birdlife #bird #birdslifeinternational #burungindonesia #bencoolenbirdwatching #rangkongindonesia #hornbill #hornbills #bencoolenwildlifephotography #indonesiawildlifephotography #indonesiabiodiversity #natgeo #natgeowild #nikonasia #nikonindonesia #nikonteam #nikonworld #sandiskextremeteam #sandiskextremepro #yourshout #natgeoasia #inaturalist #bwkehati #birdsinstagram

  • 43
  • 0
  • 1 Week ago

Delo maneh falentin lho mas. Oh iyo ta dek? Pengen coklat po? Ora mas, gedang goreng ae sing anget 🙂 . # Black-naped Tern # Dara-laut Tengkuk Hitam # Sterna sumatrana . #indonesiabiodiversity #conservation #savetogether #exploreindonesia #natgeo #natgeoindonesia #nature #wildlife #animals #bird #birdwatching #birdsofinstagram #birds_captures #birdphotography #bestbirds #igbirds #pocket_birds #bns_birds #birds_illife #birds_adored #nikonasia #nikonindonesia

  • 73
  • 2
  • 1 Week ago

Proud to Shared "KALIMANTAN TIMUR BIODIVERSITY" ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ » Family : Halcyonidae » Species : Halcyon coromanda » Local Name : Cekakak Merah ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ ------------------------------------------------------------ Picture by Ranger : @omar.alfaruq Location : Kalimantan Timur ------------------------------------------------------------ Update your info All About Biodiversity.... √ Follow : @ILoveBiodiversity √ Founder : @ag_iel √ Admin : @ag_iel ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ Ayo jadi bagian dari kita untuk jadi #BiodiversityRangers, tag foto flora & fauna yang kalian punya dengan hastag #ILoveBiodiversity #SuperBiologi atau mention langsung ke @ILoveBiodiversity lengkap dengan informasi lokasi provinsi dimana kalian ambil fotonya ya... • «-"Let's be Biodiversity Ranger's to Save our Biodiversity"-» • Udah saatnya kita "KENALI, JAGA & LESTARIKAN" Biodiversitas Indonesia... ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ #KaltimBiodiversity #IndonesiaBiodiversity #WildLife #BiodiversityOfIndonesia #BirdSpecies #Aves #Bird #Ornithology #IndonesianBird #BirdOfIndonesia #BurungIndonesia

  • 60
  • 0
  • 1 Week ago

Proud to Shared "NUSA TENGGARA BARAT BIODIVERSITY" ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ » Family : Meropidae » Species : Merops ornatus » Local Name : Kirik-Kirik Pelangi ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ ------------------------------------------------------------ Picture by Ranger : @gambar_burung Location : Nusa Tenggara Barat ------------------------------------------------------------ Update your info All About Biodiversity.... √ Follow : @ILoveBiodiversity √ Founder : @ag_iel √ Admin : @ag_iel ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ Ayo jadi bagian dari kita untuk jadi #BiodiversityRangers, tag foto flora & fauna yang kalian punya dengan hastag #ILoveBiodiversity #SuperBiologi atau mention langsung ke @ILoveBiodiversity lengkap dengan informasi lokasi provinsi dimana kalian ambil fotonya ya... • «-"Let's be Biodiversity Ranger's to Save our Biodiversity"-» • Udah saatnya kita "KENALI, JAGA & LESTARIKAN" Biodiversitas Indonesia... ○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○ #NTBBiodiversity #IndonesiaBiodiversity #WildLife #BiodiversityOfIndonesia #BirdSpecies #Aves #Bird #Ornithology #IndonesianBird #BirdOfIndonesia #BurungIndonesia

  • 45
  • 2
  • 1 Week ago

Say “Hi!” to this beautiful slime mold. Honestly, this is my first time to take pictures of a slime mold. For many years, I did not realize that this creature are existing, but I am so lucky because Instagram suggested a lot of awesome people who working with this protists . . . So according its characteristics, I suggested this slime mold is belong to Comatricha nigra. I would like to thank @tws0129 who help me to identify this slime mold. . . . You might be confused by name which not suitable to the color. Well, I watch several YouTube videos that show the time lapse of C. nigra. So, this slime mold has white to cream color in the early stage, then change become yellow/orange pale slimy then turn into black. At the end, it will change again into deep orange color . . . Again, I’m still a new comer for this creature. Please let me know what do you think about my explanation ✌🏻😊✌🏻 . . . This slime mold was found on decayed mangrove wood in rainy season 📸 iPhone7 🔬Stereo Microscope #slimemold #slimemoldsunday #slimemolds #comatricha #comatrichanigra #myxomycetes #myxomycota #myxology #protista #protist #indonesiabiodiversity #Indonesia

  • 41
  • 0
  • 1 Week ago

So happy finally I'm back to Border of Kerinci Seblat National Park and see all of my plants in nursery!! How happy i am, our (Amorphophallus muelleri) right and (A.variabilis,) left grow bigger and we also have (Arisaema sp.) still dormant, i can't imagine they're all blooming at the same time and our nursery would have special odours hahaha ^_^ #plantscience #floralinspiration #hobby #nursery #amorphaphallus #botanylovers #native #nativespecies #savingspecies #indonesiabiodiversity #savebiodiversity #wildlifeconservation #floraconservation

  • 181
  • 8
  • 1 Week ago

One of my favorite fish native to Sumatra! Here is Freshwater Flatfish (Achiroides sp.) with beautiful color. They like living in Clearwater with sandy bed river here in South Sumatra. Some people sometimes try to catch them for meals but actually they are too beautiful as a food aren't they? #repost @pungkynandapratama #freshwaterfish #nativefish #animalsareawesome #nativespecies #savingspecies #indonesiabiodiversity #protectbiodiversity #wildlifeconservation #waterconservation #adventuresaddicted #explorecreate #exploringtheglobe #outdooradventurephotos #jungletracking #mabul #makanantravel #langkawiskybridge #sinharaja #pakejlangkawi #kakihiking #malaysiabackpackers #mulu #gopromy #batuferringhi #tioman #semporna #sipadan #mabulisland #exploresabah

  • 164
  • 3
  • 2 Weeks ago

One of my favorite fish native to Sumatra! Here is Freshwater Flatfish (Achiroides sp.) with beautiful color. They like living in Clearwater with sandy bed river here in South Sumatra. Some people sometimes try to catch them for meals but actually they are too beautiful as a food aren't they? ^_^ #freshwaterfish #nativefish #animalsareawesome #nativespecies #savingspecies #indonesiabiodiversity #protectbiodiversity #wildlifeconservation #waterconservation #adventuresaddicted #explorecreate #exploringtheglobe #outdooradventurephotos #jungletracking

  • 168
  • 9
  • 2 Weeks ago

Kodok merah dalam bahasa Inggris disebut Bleeding Toad merupakan salah satu jenis kodok endemik yang sangat langka dan hanya dapat ditemukan di beberapa lokasi di Pulau Jawa. Kodok dengan nama latin Leptophryne cruentata (Tschudi, 1838) ini secara etimologi, cruentus yang memiliki arti berdarah, nama tersebut diberikan karena karakteristik pola warna kulit kodok ini berwarna merah seperti darah sehingga sebutan lain dari hewan ini adalah kodok darah. #kodok #katak #amfibi #amphibians #toad #frog #biodiversitas #conservationinaction #biodiversity #biodiversityofindonesia #indonesiabiodiversity #biodiversitasindonesia #indonesia #jelajah_negri #kelilingindonesia #landscapeindonesia #pesonaindonesia #republikfotografer #wonderfullindonesia #fotografizone Credit @sandyleo_22

  • 130
  • 3
  • 2 Weeks ago

" Terimakasih untuk kalimat nya pagi ini , sehangat - hangatnya sinar matahari pagi pasti berakhir di sore hari " Taman Nasional Gunung Rinjani #landscapephotography #indonesiabiodiversity #hutanindonesia #forest #gunungindonesia #indonesialandscape #wisataalam #wisatalombok #visitindonesia #visitlombok #nikon andscape #nikond7000 #nikon #visitbalikpapan #rinjani #gunungrinjani #balikpapanfriendsofwildnature #mountain

  • 178
  • 13
  • 2 Weeks ago

Did you know? Indonesia has some of the best bird watching in the world! Over 1,600 species, or around 17% of the worlds birds, are found in Indonesia. Of these almost 400 are endemics: the most of any country in the world. . Shout one bird you have seen in Indonesia! ----------- Tahukah kamu? Indonesia adalah salah satu tempat terbaik untuk mengamati burung! Lebih dari 1.600 spesies, atau sekitar 17% dari burung dunia, ditemukan di Indonesia. Dari jumlah tersebut hampir 400 adalah endemik: terbanyak di antara negara mana pun di dunia. . Sebutkan satu burung yang pernah kamu lihat di Indonesia! . . . #indonesianbird #birdspecies #indonesia #indonesiafact #indonesiabiodiversity #biodiversity

  • 177
  • 15
  • 3 Weeks ago

Wer hat dieses Tier schon einmal gesehen? Zugegeben, in der freien Wildbahn wird man ihn hier nicht finden, denn der Plumplori (Nycticebus) lebt in den Regenwäldern Indonesiens. Doch im Zoologischen Museum Hamburg ist er zu sehen! Seinen Namen trägt der kleine Primat tatsächlich aufgrund seiner plumpen Körperform. Dennoch kann er gut klettern, da er mehr Wirbel besitzt als andere Säugetiere. Außerdem weiß er sich vor seinen Fressfeinden zu schützen: ein bestimmtes Sekret wirkt zusammen mit seinem Speichel beim Biss des kleinen Äffchens giftig. Leider gehört auch der Plumplori zu den gefährdeten Tieren unseres Planeten. Foto: UHH/CeNak, Möckel #cenak #zoologischesmuseum #zoologischesmuseumhamburg #plumplori #primat #ausstllung #präparation #roteliste #indonesien #regenwald #lebensraumregenwald #indonesiabiodiversity #biodiversität

  • 43
  • 0
  • 3 Weeks ago

Selamat hari primata Indonesia 30 Januari 2019, Semoga kita bisa berbagi ruang hidup dengan cara yang bijak. Owa jawa (Hylobates moloch) #hariprimataindonesia #indonesiawildlifephotography #conservation #primateofindonesia #wildlifephotography #exploreindonesia #indonesiabiodiversity #Hilmisland

  • 50
  • 19
  • 3 Weeks ago

The west javan ebony langur with her baby is a spectacular event. My wife and I saw them together, hanging out and eating in the trees with their family 😍. West Javan Ebony Langur (Trachypithecus mauritius) #hilmisland #lebihindahdialam #wildlife #wildlifephotography #indonesiawildlifephotography #Sukabumi #indonesia #exploreindonesia #indonesiabiodiversity #biodiversityofindonesia #primateofindonesia #konservasi

  • 124
  • 13
  • 3 Weeks ago