#Borneo

2,094,275 Posts

Top Posts

I agree. I am a bit monotonous on shrimps. I admit, that I really like them. I find them to be aliens living among us. Apologies if you have seen this formula before. What changes is the anemone and a bit the color of the shrimp. This one was taken in Borneo​.

  • 1,583
  • 41
  • 2 Days ago

With the current dry spell that has been going on for quite sometime, most of us would give anything to jump into a refreshing waterfall just like this one. 💧💧💧 . . 📸Photo by @thamrider . . #sabah #borneo #malaysia #tourism #travel #instatravel #tourist #traveling #vacation #photooftheday #holiday #trip #nature #waterfall #photography #beautiful #wanderlust

  • 109
  • 0
  • 4 Hours ago

Weevils (aka ‘snout beetles’) are one of the most successful and diverse families of organisms on the planet: the current total is approaching 100,000 described species but perhaps just as many more are still awaiting discovery. The bulk of these occur in the tropics, with many specializing on a single species of plant each. This unusual specimen (Talanthia sp.) sports stilt-like legs, the exact function of which remain unknown. @chienleephotography . . . . . #borneo #naturephotography #allnatureshots #bugsofinstagram #color_macro_world #insect #insectlovers #insectphotography #insects #insectsofinstagram #insects_of_our_world #ip_insects #kings_insects #macro_brilliance #macro_captures #macro_freaks #insectlove #insectmagic #insectagram #entomology #macrophoto #macrophotography #macroworld #macroworld_tr #coolinsects #beetle #beetles #weevil #buglife

  • 632
  • 10
  • 3 Hours ago

Just some casual Saturday night hanging. 🐒 The Proboscis money is an endangered species, endemic to the jungles of Borneo. In case you're wondering about that nose, hold on before you start judging. The shape of the monkey's nose creates an echo chamber that amplifies their call, intimidating males and hopefully attracting the next pretty female who swings by. Turns out size matters folks. At least to the monkeys. 📷 @4elementphotos . . . #borneo #travel #wildlife #endangeredspecies #animals #monkeys #saturday #weekend #animalsofinstagram #monkeysofinstagram #conservation #wild #savetheplanet #sizematters #borneo #jungle #outdoors

  • 1,545
  • 20
  • 2 Days ago

Recent Posts

Malayan soft-shell turtle (Dogania subplana) that I caught during the survey! I think it was Ryan that spotted this beauty! Very good eyes 🐢 This turtle was a scratchy boi! He's got the cutest floppy face! I absolutely loved this guy and his shell was FLOPPY. . #wildlifephotography #wildlifeofinstagram #wildlife #wild #jungle #brunei #rainforest #borneo #turtle #malayansoftshellturtle #softshellturtle #reptiles #reptilesofinstagram #doganiasubplana #adventure #travel #animalsofinstagram #animal

  • 6
  • 0
  • 2 Minutes ago

💔 From @paulhiltonphoto: Orangutan ‘Hope’, shot 74 times with an air rifle undergoes surgery to fix broken collar bone. Dr Ian Singleton, Director of the @Socp.official commented that “The fact that so many people are still wandering around with air rifles and shooting at wildlife is a major problem for conservation in Indonesia. Despite yesterday’s surgery, Hope’s condition is still very serious and the vet team still have a lot of hard work to do if she’s to survive her ordeal. Its always extremely sad to come across cases like this one, but what’s most depressing is the fact that she is not the first to be shot so many times like this. We’ve had several orangutans arrive over the years, still alive but riddled with air rifle pellets. Its hard to comprehend that in 2019 there are still people out there capable of doing this to such and incredible and non-threatening creature like an orangutan, in such a brutal way. Dr. Ir. Hotmauli Sianturi, M.Sc, @bksda Sumatra stated “Orangutans are a protected species under Indonesian law. Its strictly forbidden to kill, catch, keep, injure or trade an orangutan with fines for doing so up to USD 7,000 and prison term #cutconflictpalmoil #lovetheleuser #racingextinction #theforgottenelephants

  • 86
  • 6
  • 10 Minutes ago

iPhone 8 64GB warna grey original x garansi resmi iBox apple indonesia kondisinya normal semua fungsi berjalan baik tanpa minus apapun (masih original semua belum pernah bongkar2 atau servis) iCloud aman siap reset fingerprint tombol2 lancar jaya perlengkapan fullset Harga 6.200.000 Minat order Whatsapp 085298567177 #iphone #iphone8 #iphone8plus #jualiphonemurah #jualiphone #jualiphone8plus #jualiphone8 #jualiphoneseken #iphone8murah #jualiphone8plusmurah #jualiphonebekas #iphone8plussecond #iphone8plusbekas #jualanjujur #kadopacar #gadgetbekas #bandung #pontianak #kalbar #borneo #sulsel #sulut #jatim #jabar #singkawang #olshopjakarta #olshop #semaranghitz #semarang

  • 3
  • 0
  • 18 Minutes ago

KITA PUN AKAN KESANA JUA #uas Senin, 11 Rajab 1440 H / 18 Maret 2019 Seperti biasa, setelah tahajjud dan witir, Mak membaca Qur'an dan zikir yang biasa beliau baca, setelah itu makan sahur. Selesai santap sahur, Mak masih menonton video taushiyah UAS di Youtube. Kemudian Mak mandi, terasa sakit kepala. Beliau terus wudhu' persiapan sholat Shubuh. Lalu pingsan, dibawa ke Rumah Sakit, menghembuskan nafas terakhir. Persis seperti ucapan Mak selama ini, "Aku kalau bisa, mati jangan pakai sakit lamo-lamo. Kalau bisa mandi dulu, jadi jasad awak bersih. Mandi, ambik aye sembayang, poneng, mati". Jenazah akan dimakamkan di Kampung Silau Laut, Kabupaten Asahan, Provinsi Sumatera Utara. 71 tahun Allah berikan usia pada Mak. Terimakasih tak terhingga kepada seluruh masyarakat yang telah mendoakan Mak, mohon dimaafkan segala khilaf dan salah Mak kami Hajjah Rohana binti Nuruddin. اللهم اغفر لها وارحمها وعافها واعف عنها ------------------------------------------- . . #apartemensamarinda @apartemensamarinda 📞📲 08115569229

  • 14
  • 1
  • 29 Minutes ago
  • 18
  • 0
  • 33 Minutes ago

Travel Photos - Brunei Darussalam - Brunei is one of my favourite places in the world. Not really a tourist hotspot, Brunei is a gateway to much of Borneo. It's driving distance to Kota Kinabalu and Miri, and a short flight to Kuching and the other major towns of Sarawak and Sabah. I've always been fascinated by and welcomed everywhere in this part of the world. It's around a 2 hour flight from Singapore although you can get direct flights from Melbourne with @royalbruneiair Frame 1 is the Omar Ali Saifuddien Mosque in Bandar Seri Begawan Frame 2 is the Istana Nurul I an - the Sultans palace, largest private residence in the world Frame 3 Is a water taxi on the Brunei River Frame 4 is a Kampong (water village) near Bandar Frame 5 is the rooftop pool at my hotel - - #travelphoto #travelphotography #culture #brunei #borneo #mosque #bandarseribegawan

  • 1
  • 0
  • 36 Minutes ago

huawei mate 20 pro ram 6/128GB warna emerald green garansi resmi huawei internasional Singapore masih panjang sampe 2021 lihat gambar terakhir kondisi oke semua barang baru buka dus buat dites review aja kelengkapan fullset original bawaan Harga 8.800.000 Minat order Whatsapp 085298567177 #huawei #huaweimate20pro #huaweimate20 #jualhuawei #jualhuaweimate20 #jualhuaweimate20pro #juhuaweimate #jualhuaweimurah #gadget #pasargadget #gadgetmurah #jualgadgetmurah #jualhp #jualhpmurah #daganghp #gadgetjogja #gadgetstore #gadgets #jakarta #jakartabarat #grogol #jualanjujur #kadopacar #borneo #testi #jualhpsecond #hpsecond

  • 11
  • 0
  • 42 Minutes ago

We often bite off more than we can chew!.... Borneo, Indonesia 2017.. . #indonesia #borneo #borneoisland #nikond3300 #travelphotos #travellover #photographer #photography #orangutans

  • 15
  • 1
  • 44 Minutes ago

iPhone 8 64GB Space Gray Garansi aktif sept 2019 Good condition lha - aksesoris fullset Original Harga 4.550.000 Minat order whatsapp: 0822-3212-0402 kondisi 98%up like new fullset acc ORIGINAL tanpa kekurangann #iphone #iphone8 #iphone8plus #jualiphonemurah #jualiphone #jualiphone8plus #jualiphone8 #jualiphoneseken #iphone8murah #jualiphone8plusmurah #jualiphonebekas #iphone8plussecond #iphone8plusbekas #jualanjujur #kadopacar #gadgetbekas #bandung #pontianak #kalbar #borneo #sulsel #sulut #jatim #jabar #singkawang #olshopjakarta #olshop #semaranghitz #semarangolshop

  • 7
  • 2
  • 44 Minutes ago

KITA PUN AKAN KESANA JUA #uas Senin, 11 Rajab 1440 H / 18 Maret 2019 Seperti biasa, setelah tahajjud dan witir, Mak membaca Qur'an dan zikir yang biasa beliau baca, setelah itu makan sahur. Selesai santap sahur, Mak masih menonton video taushiyah UAS di Youtube. Kemudian Mak mandi, terasa sakit kepala. Beliau terus wudhu' persiapan sholat Shubuh. Lalu pingsan, dibawa ke Rumah Sakit, menghembuskan nafas terakhir. Persis seperti ucapan Mak selama ini, "Aku kalau bisa, mati jangan pakai sakit lamo-lamo. Kalau bisa mandi dulu, jadi jasad awak bersih. Mandi, ambik aye sembayang, poneng, mati". Jenazah akan dimakamkan di Kampung Silau Laut, Kabupaten Asahan, Provinsi Sumatera Utara. 71 tahun Allah berikan usia pada Mak. Terimakasih tak terhingga kepada seluruh masyarakat yang telah mendoakan Mak, mohon dimaafkan segala khilaf dan salah Mak kami Hajjah Rohana binti Nuruddin. اللهم اغفر لها وارحمها وعافها واعف عنها ----------------------------- . . #apartemensamarinda @apartemensamarinda 📞📲 08115569229

  • 15
  • 2
  • 45 Minutes ago

Is my head bigger, or the coconut?⠀ Coconut wins in this case⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ #everydaysibu#sibu#yougottaeat #foodie #foodporn #forkyeah #sarawakfood #sibufood #borneo #kuching #sibu #streetfood #foodgasm #everydayasia #lensculturestreet #streetvibes #streetshared #jommakan #ikutcarakita #malaysian #malaysiaasia #asia #asianfood #yougottaeat #foodie #foodporn #forkyeah #sarawakfood

  • 12
  • 0
  • 54 Minutes ago

Off they go! #WestridgeInterim 2019 is underway, with groups leaving for international destinations and other groups kicking off local/domestic experiences all weekend long! Here’s the Borneo group at the airport this weekend, looking excited to head out on their community service and wildlife conservation tour in Southeast Asia. 💚 More photos to come! Stay tuned... #westridgeschool

  • 63
  • 1
  • 1 Hour ago

Tapah atau wallagonia leeri adalah ikan predator yang hidup di daerah asia terutama di indonesia,malaysa,vietnam,india dan pakistan... Panjang maksimal ikan ini sekitar 2,4-3 m,menjadikannya sebagai ikan air tawar terbesar di #indonesia dan #malaysia Ada rumor pula bahwa ikan ini pernah menyerang manusia di malaysia,, berdasarkan cerita di acara #rivermonster Di samping itu ikan ini banyak di pelihara sebagai ikan hias #fish #fishing #tapah #wallago #maneating #animals #indonesia #borneo #catfish #animalplanet #jeremywade

  • 9
  • 0
  • 1 Hour ago

• Hai indonesiaku Apakah kau lelah selalu disakiti oleh manusia serakah yang tidak jujur yang hanya mementingkan kepentingan sepihak dan tidak peduli dengan kepentingan orang banyak ? Sampai kapan kau akan terus seperti ini ? Akankah sampai sangkakala berbunyi ? Ataukah suatu saat nanti julukanmu sebagai paru-paru dunia akan terganti ? Tuhan tolong jangan biarkan itu terjadi Amiin.. • #savemeratus #halauhalu #borneo #indonesia

  • 6
  • 0
  • 1 Hour ago

Serba serbi grup kopi.. salah belok 140km.. jadi hajar terus naik "getek" besi buat ke seberang.. arah banjarmasin goldwing pun jadi taruhan, untungnya sih naik 😂😂 Mana celana sepatu dah basah semua diguyur hujan 6 jam And then I realized.. 480km a day is rough number to pull in a day. But it's simply because we never go that far before. What doesn't kill you makes you stronger 💪 #salahbelok #nyasar #hondabigbike #hondabigwing #hondabigbos #honda #hondacb650f #hondacbr500r #hondarebel #hondacb500x #goldwing #goldwing1800 #goldwing2018 #touring #balikpapan #banjarmasin #pontianak #jembatantayan #sonyalpha #welovetoride #borneo #kalimantan #bikeindonesia #motorbesar

  • 23
  • 4
  • 1 Hour ago

Starting this over again. Here are some of my favourite photos taken over the last 6 months. They range from trains, to gigs, to the top of a mountain. All were taken with a #Galaxy S9+ with a GCam modification installed to get better dynamic range and colours. Hope to upload more photos moving forward, from many different soundings and with different cameras #Borneo #Hybrid #Orangutan #travel #doggo #photography

  • 8
  • 0
  • 1 Hour ago

Какие ассоциации у вас возникают от слова Малайзия? Что-то красиво зеленое, полное разноцветных фруктов, пышных растений и тёплого, перламутрового моря?)) у кого-то Малайзия ассоциируется с яркими башнями Твин Таурс, скоростными поездами и ярко подсвеченными высотками Куала-Лумпура)) но в реальной малайской жизни - все по другому) это не бассейны в кондоминимумах, где живут экспаты и не офисные высотки. Это обычные деревни, где в некоторых люди живут в ужасной нищите и самое, что меня лично удивило, в грязи неубранного мусора пластика и прочих отходов ... да.. Малайзия разная как настоящая Азия, с зарплатами по 100 долларов, а для многих и вовсе на полном собственном содержании рыбного и собирательного промысла ... #kotakelud #borneo #malaysia

  • 16
  • 2
  • 2 Hours ago

Video By : @adiwiranda Punya Video Ataupun Photo mengenai Keindahan Borneo?? Silahkan Tag Kita & Jangan lupa tambahkan Hastag #visitborneo. Jangan cuman Monitor aja gaes mending di klik tuh tombol FOLLOW karena FOLLOW itu GRAATISS 😎😎😎 Yang udah FOLLOW jangan lupa TAP LOVE nya 🙏🙏🙏 Biar MIMIN makin RAJIN POSTING 😗😋😚😚 #beautifuldestinations #wonderfulplaces #wonderfulindonesia #visitindonesia #kaltim #kalsel #kalbar #kalteng #visitkalsel #visitkalbar #visitkaltim #visitkalteng #visitborneo #kalimantan #visitkalimantan #borneo #wonderfulborneo #indonesia #visitindonesia #wonderfulindonesia #southeastasia #visitsoutheastasia #gnfi #seasiaig #instapic #instadaily #instagood #instamood #instadaily #instahub #likeforlike #vsco #vscocam

  • 8
  • 0
  • 2 Hours ago

"Taken my legs, taken my soul.. left me with life in hell" 🎶 ¡Encuentra camisetas de Metallica y de tus bandas favoritas en #Borneo! Visitanos en el C.C Costa Mall, mercado de detallistas.⚠️ A partir de las 10a.m. hasta las 8p.m. 🤟🏻

  • 16
  • 0
  • 2 Hours ago

@_mmats and I attended the Kota Kinabalu Film & Video Association Award Nite last Thursday at Cineplex Cinema. So happy and congratulations for my buddy and local filmmaker Jeremy aka @jerryzac and his team for winning the Best Film Award for Where Sisterhood Takes Us. They even bagged awards for Best Actress | @debyohanna and Best Cinematography | @sirglaxer . Can't wait to see more films produced by Jeremy! #kkfva #film #actress #cinematography #award #kkcity #sabah #borneo

  • 13
  • 0
  • 3 Hours ago

Insha Allah.... Kamek masih ada keduak ibu bapak yg sgt sayangkan kamek Kamek masih ada adik beradik dan keluarga yg masih ambik tauk apa kamek polah Kamek masih ada sahabat2 yang sentiasa menjadi pendengar dan penghibur... Kamek masih ada kenalan yg sentiasa menyapa bila kamek layap Allhamdulilah.... Dear, its ok IM NOT ALONE #sha #ummusha #tired #borneo #misstheoldyou #missTheOldYouandMe #sampaibila #shamalek #maalekRidzuan #ingatSiapaDenganKita #serey #lumrahdunia

  • 1
  • 0
  • 3 Hours ago

🍌Apes not Guaranteed 🍌 | Borneo (2019) One of the most anti-climactic blog posts I've ever published is coming this week because apparently apes like being out in the rain as much as we do. Who's excited for my orangutan-less post on how to see the orangutans in Sarawak?🤗

  • 53
  • 4
  • 3 Hours ago

In Serikin food producers and hawkers have been up since first light to resume trading activities which began on Saturday morning. As the sun rises and warms the day, customers arrive, some with their shopping bags, keen to see what goods the market has to offer. #serikin #borneo #sarawak #bau #border #indonesia #market #lifeasphotographer #bluesyndrom #gettyreportage #1992 #openmarket #hawkers #shopping #food #sarawakian

  • 9
  • 0
  • 3 Hours ago

Video By : @teteh_jalan Punya Video Ataupun Photo mengenai Keindahan Borneo?? Silahkan Tag Kita & Jangan lupa tambahkan Hastag #visitborneo. Jangan cuman Monitor aja gaes mending di klik tuh tombol FOLLOW karena FOLLOW itu GRAATISS 😎😎😎 Yang udah FOLLOW jangan lupa TAP LOVE nya 🙏🙏🙏 Biar MIMIN makin RAJIN POSTING 😗😋😚😚 #beautifuldestinations #wonderfulplaces #wonderfulindonesia #visitindonesia #kaltim #kalsel #kalbar #kalteng #visitkalsel #visitkalbar #visitkaltim #visitkalteng #visitborneo #kalimantan #visitkalimantan #borneo #wonderfulborneo #indonesia #visitindonesia #wonderfulindonesia #southeastasia #visitsoutheastasia #gnfi #seasiaig #instapic #instadaily #instagood #instamood #instadaily #instahub #likeforlike #vsco #vscocam

  • 12
  • 0
  • 3 Hours ago

Little changes can add up to a big difference. I recently started using @misterkitchens peanut butter, not just because it’s lekker, it is also palm oil free👏. 💚Palm oil is highly in demand for a variety of food and household products and the industry is rapidly expanding. PALM OIL DEMAND IS EXPECTED TO DOUBLE BY 2030. 💚It’s mainly produced in Malaysia and Indonesia. Mass clearing of jungle has lead to high CO2 emissions and a significant loss of biodiversity. For example: Orangutans (native to Malaysia and Indonesia) are currently listed as CRITICALLY ENDANGERED. 💚Greenpeace has listed 12 companies that continue to use palm oil from suppliers that destroy orangutan habitats (including Nestle, L’Oréal, Kellogg’s and Mars.) 💚Try and avoid it whenever possible, since 2014 the EU has made it easier to spot on ingredients lists. 💚Looking for products with sustainable palm oil can be tricky as the RSPO (Roundtable in Sustainable Palm Oil) only forbids deforestation in “high conservation value areas” and world traders can mix RSPO approved oil with uncertified oil. 💚It’s worth a read up, just switching a few brands can go towards making a big difference. It’s always good to sign petitions and donate to organisations such as #greenpeace #therainforestfoundation #wwf 💚 #palmoil #rainforest #savetheplanet #environment #protect #deforestation #borneo #instasupport #instafood #endangered #orangutan #misterkitchen #glutenfree #dairyfree #wheatfree #vegan #vegetarian #food #instafood #dairyintolerant #glutenintolerant #foodblog #henicaneatthat

  • 17
  • 2
  • 3 Hours ago

Biar kata belum Sold juga postingan harus tetap jalan, karena Allah memudahkan rezeki yang berusaha ketimbang yang hanya menunggu. Minat DM or WA dan Ingat !!! Saya Cewek bukan Om2 😎 +6285717353506 #permata #jawelery #berlian #fullcolor #blingbling #banten #indonesia #paris #parisart #london #londonart #swiss #swissart #bandung #bali #australia #borneo #bacan #blackopal #blackopalbanten #kalimaya #kalimayabanten #wello #indocrase #crysocollachalcedony #crysocolla #duniamirza #kecubung #quartz #bacan

  • 10
  • 0
  • 3 Hours ago

UANG MEMANG BUKAN SEGALANYA TAPI NYATANYA SEGALANYA BUTUH UANG 😊 Jaman sekarang hidup gak cukup dengan gaji pokok say Apa lagi kamu yang ingin bekerja tanpa keluar rumah? Mama muda yang gak bisa ninggalin anak? Anak kuliah yang cari kerja tambahan? Mau nyenengin ortu beli ini itu? Mau jadi pembisnis handal? Ketik "FIX TRANSFER" LANGSUNG PRAKTEK KAK 💪 SALAM SUKSES 👏👏 #memeindonesia  #pathindonesia  #dagelan  #humor #memelucu  #memekocak  #memenyindir  #meme #ngakak  #kocak  #lucu  #likeforlike  #pesonagadis #international  #national  #indonesia  #borneo  #viral #photooftheday  #happy  #aneh  #menarik  #beritaunik #video  #unik  #pengetahuan  #info  #berita  #greget #fakta

  • 5
  • 3
  • 4 Hours ago

. . sometimes i need to be alone and think, not to be lonely but to enjoy my free time being myself . sendiri bukan berarti kesepian, tapi mencari ketenangan, mencari inspirasi, menghilangkan stres, berfikir dan merangcang to a better future sambil menikmati signature chocolate ☕ and tuna cheese whole wheat panini 🍰 di kedai kopi Starbucks . . #starbucksinteriordesign #samsungindonesia #samsungs8plus #samsungdot #takebyme #borneo #west #🇮🇩 #

  • 9
  • 9
  • 4 Hours ago

With heavy heart, we post this to honour our dearest Uncle, one of Sabahan artist/musician. Thank you for the inspirational masterpiece, your songs will always here in our heart. Rest In Peace Eddie Sumil, we will meet soon. . . . . Song : Pongkiat Ku Noro Artist : Eddie Sumil

  • 18
  • 3
  • 4 Hours ago

UANG MEMANG BUKAN SEGALANYA TAPI NYATANYA SEGALANYA BUTUH UANG 😊 Jaman sekarang hidup gak cukup dengan gaji pokok say Apa lagi kamu yang ingin bekerja tanpa keluar rumah? Mama muda yang gak bisa ninggalin anak? Anak kuliah yang cari kerja tambahan? Mau nyenengin ortu beli ini itu? Mau jadi pembisnis handal? Ketik "FIX TRANSFER" LANGSUNG PRAKTEK KAK 💪 SALAM SUKSES 👏👏 #memeindonesia  #pathindonesia  #dagelan  #humor #memelucu  #memekocak  #memenyindir  #meme #ngakak  #kocak  #lucu  #likeforlike  #pesonagadis #international  #national  #indonesia  #borneo  #viral #photooftheday  #happy  #aneh  #menarik  #beritaunik #video  #unik  #pengetahuan  #info  #berita  #greget #fakta

  • 2
  • 2
  • 4 Hours ago

Vandaag het Sepilok orang-oetans opvangcentrum bezocht! Wat een prachtige, rustige en slimme dieren zijn dit. En wat een goed werk doen ze hier🙌! De orang-oetans kunnen heerlijk rondslingeren in het beschermde reservaat van 43 vierkante kilometer. Het centrum staat in het regenwoud en hier worden vooral weesjes opgevangen en weer klaargestoomd voor in de natuur🌱. Maar ook andere dieren die hulp nodig hebben worden hier geholpen, zo hoorden we een paar keer een baby olifantje🐘. Deze moeder liep over de leuning van het voetpad ons tegemoet. Ze passeerde niet alleen heel rustig, maar poseerde ook nog een tijdje voor de camera. 😉🙉 • • • • #sepilok #wildlifephotography #wildlife #orangutans #orangoetans #sepilokorangutanrehabilitationcentre #nature #naturephotography #animals #monkey #wildlifeconservation #borneo #exploreborneo #sabah #borneoisland #amazingborneo #natgeowild #reizen #reisblogger #jorientravel #conservenature #travelbloggerlife #malaysia #motherandchild #familygoals #malaysiatravel #traveldeeper #malaysiatourism

  • 58
  • 5
  • 4 Hours ago

UANG MEMANG BUKAN SEGALANYA TAPI NYATANYA SEGALANYA BUTUH UANG 😊 Jaman sekarang hidup gak cukup dengan gaji pokok say Apa lagi kamu yang ingin bekerja tanpa keluar rumah? Mama muda yang gak bisa ninggalin anak? Anak kuliah yang cari kerja tambahan? Mau nyenengin ortu beli ini itu? Mau jadi pembisnis handal? Ketik "FIX TRANSFER" LANGSUNG PRAKTEK KAK 💪 SALAM SUKSES 👏👏 #memeindonesia #pathindonesia #dagelan #humor #memelucu #memekocak #memenyindir #meme #ngakak #kocak #lucu #likeforlike #pesonagadis #international #national #indonesia #borneo #viral #photooftheday #happy #aneh #menarik #beritaunik #video #unik #pengetahuan #info #berita #greget #fakta

  • 3
  • 0
  • 4 Hours ago

Be ready for another LIVE music band this Friday at 21:00! @atomicleopards Enjoy 25% off on all cocktails between 20:00-22:30 #lascuevas #lascuevasdelosrajahs #lascuevasbar #cocktails #whiterajah #borneo #gothicquarter #barcelona #livemusic #concert #show #atomicleopards #live

  • 10
  • 0
  • 4 Hours ago

We’ve spent the last 3 days in one of the oldest rainforests on this special earth 🌏 We were treated to the longest tree based canopy walk, worlds largest cave AND witnessed 3 million bats fly out of said cave for feeding time. No better way to end this insane trip than a dip in a lil waterfall...🏞🐍🐛 #feelinglucky #borneo

  • 23
  • 1
  • 4 Hours ago
  • 13
  • 0
  • 4 Hours ago

Banyak ayat Alkitab yang *memberi tahu* bahwa *aku harus bahagia* dengan kehidupan ku *sekalipun* sedang berada dalam _berbagai trouble_. Sebab ketika menghadapi _trouble_ kita bisa tidak sadar jika melakukan kesalahan/dosa. Aku ambil salah satu ayat aja dalam *Roma 4 : 7-8*. Dalam ayat itu aku *benar² sadar* bahwa ternyata, memang, kita harus bahagia didalam menjalani hidup ini _*sekalipun* ada trouble_ yang sedang dihadapi. Ayat itu sungguh telak bagi ku. Ditambah lagi *Pengkhotbah* juga *memberi tahu* aku bahwa *segala sesuatu ada waktunya*. So, mengapa aku harus memilih unhappy cuma gara² _hal simple_ aja yaitu _trouble_ ketimbang memilih _happy_? Jadi *bisa disadari* bahwasannya mau happy or unhappy itu bukan karena _trouble_ tetapi _keputusan pemikiran_ kita saat itu. Maka dari itu aku diingatkan lagi pada hari ini bahwa *Pengkhotbah* bilang gini _"Okto santai aja. Sebab segala sesuatu itu ada waktunya"_. Ditambah lagi *Perkataan Tuhan Yesus* yang *menyatakan demikian "Kuatkan & Teguhkanlah hati mu, Aku telah mengalahkan dunia"*. Wow, semakin membara² lagi kebahagian ku. Haleluya 👏😇 Kiranya hal ini akan memberkati kalian juga wahaii para pembaca budiman 🙇‍♂️ • • • #lightandsalt #jesuschrist #disciplesofjesus #disciples #jesusarmy #armyofgod #kingdomfamily #yesheis #yesheisjesus #yesheisindo #warungsatekamu #gracedepth #keselamatanku #blessedpeople #spirit #spiritmotivation #psalms #proverbs #ideclare #isenmulang #borneo #centralborneo #tribal

  • 25
  • 2
  • 4 Hours ago

Kuching's architecture shot.. #m2p #mavic2pro #dji #hasselblad #kuching #sarawak #borneo

  • 11
  • 0
  • 4 Hours ago

#キナバル山 #ボルネオ島 #コタキナバル #サバ州 #マレーシア #登山 #登山好きな人と繋がりたい #山好きな人と繋がりたい #mtkinabalu #borneo #kotakinabalu #sabah #malaysia #lovemountains #lovehiking #tg4

  • 23
  • 1
  • 4 Hours ago
  • 13
  • 1
  • 4 Hours ago

Porters are amongst the hardest workers on the mountains. I am always impressed to see them traipsing up the mountains doing their hard work in the heat or in the snow; carrying up to 50 kgs on challenging and steep trails sometimes with thin air on high altitude. Unfortunately, poor treatment of porters is an epidemic on the mountains. Yet in spite of appearances to the contrary, porters are not indestructible and often face lack of shelter, inadequate clothing and food, and low pay. If you need to contract a porter, for a long camping trek, exercise discretion and care not asking to carry more than 20 kgs, contract through an agency who respect the standards of ethical porter treatment and be generous tipping at the end of your trek. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #photostory #documentaryphotography #reportagespotlight #peopleofthemountains #porters #braveandstrong #ethicaltreatment #ethicalclimb #ig_respect #mountkinabalu #mtkinabalu #highestmountainofsoutheastasia #sabah #borneo #malaysia #capturinglife #capturingmoments #lifethroughmylens #thepeoplewemet #infinity_life #people_infinity_ #mountainsarecalling #mountainering #mountainadventures #smellofthemountain #trek #trekking #trekkinglife #exploreborneo #exploresabah

  • 113
  • 2
  • 22 Hours ago